Rabu, 14 April 2021

MARHABAN YA RAMADHAN

[MARHABAN YA RAMADHAN]
Jika semua harta adalah racun, maka zakatlah penawarnya. Jika seluruh umur adalah dosa, maka tobatlah obatnya. Jika seluruh bulan adalah noda, maka Ramadhanlah pemutihnya.
Bulan Ramadhan adalah bulan yang suci. Seperti embun pagi yang membasahi dedaunan di kala pagi. Ia datang sebagai penyejuk yang akan membasuh dan membersihkan jiwa dari segala dosa.
Mari kita sambut bulan yang penuh berkah dan rahmat ini dengan hati yang gembira. Tiada kemenangan tanpa zikrullah. Tiada amal tanpa keikhlasan. Tiada ampunan tanpa maaf sesama. Marhaban ya Ramadhan.
Selamat menunaikan ibadah puasa 1442 H.
Regards KMTE 2021⚡